Heracles verder in de zorgen na verlies tegen opgeleefd Fortuna Gepubliceerd op 11-12-2020 | Via fox sports

Heracles Almelo is tegen Fortuna Sittard tegen een pijnlijke 1-2 thuisnederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Frank Wormuth had het betere van het spel, maar zoals zo vaak dit seizoen bleek scoren het probleem. Fortuna was opnieuw, net als tegen Willem II vorig weekeinde, uiterst efficiënt en pakte zo de tweede overwinning op rij. Bovendien was de zege in Almelo de eerste uitoverwinning in bijna twee jaar. Toen won Fortuna in De Kuip van Feyenoord.

De manier waarop de voorsprong van Fortuna tot stand kwam was illustratief voor het duel. Bij een spaarzame tegenstoot van Fortuna werkte Heracles-verdediger Marco Rente een voorzet van Emil Hansson in eigen doel. Daarvoor had Adrián SzŠ‘ke een grote kans gemist na een minutenlange aanval van Heracles. Hij kopte wel heel beroerd na een prima voorzet van de Italiaan Giacomo Quagliata. Een doelpunt van topscorer Rai Vloet ging niet door vanwege miniem buitenspel.

Na rust meer van hetzelfde. Na een uur sloeg Fortuna voor de tweede keer toe. Opnieuw Hansson stond aan de basis. Met een splijtende pass stuurde hij de Duitse spits Sebastian Polter weg, die oog in oog met landgenoot Janis Blaswich uiterst beheerst afrondde. 

In de blessuretijd maakte Heracles dan eindelijk het 12de doelpunt van het seizoen. Invaller Delano Burgzorg kopte een voorzet van Vloet binnen. Silvester van der Water, ook al ingevallen, had even later nog de gelijkmaker op de schoen. Maar volleerde net naast. 

Sinds Fortuna Sjors Ultee tot hoofdtrainer heeft benoemd, wonnen de Limburgers dus twee keer op rij. Dat begint op een Ultee-effekt te lijken. Fortuna is nu in punten gelijk gekomen met Heracles. Het kruipt dus nog verder in elkaar onderin.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021