Heracles verlengt verliesreeks VVV tot 12 nederlagen op rij Gepubliceerd op 1-5-2021 | Via ESPN

Sinan Bakis maakt zijn tweede hattrick in dienst van de Heraclieden.

VVV-Venlo is er bij Heracles Almelo niet in geslaagd om de reeks aan verliespartijen om te buigen. De formatie van Jos Luhukay kwam in het Erve Asito opnieuw onthutsend zwak voor de dag en met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt degradatie onafwendbaar mits Luhukay met zijn ploeg voor een enorme omslag kan zorgen. Sinan Bakis was uitblinker in de 4-0 overwinning. 

VVV was opnieuw afwachtend en probeerde alleen met lange ballen of standaardsituaties iets te forceren in Almelo. Van druk op de bal of duels aangaan rond het eigen strafschopgebied leek niemand bij de Venlonaren ooit te hebben gehoord. 

Makkelijke goal Bakis
Het was wachten op de openingstreffer en Sinan Bakis was degene die dat na 36 minuten spelen deed. Robin Pröpper speelde de Duitse Turk aan in de zestien en met een simpele kap ontdeed hij zich van Kristopher Da Graca om de bal met links achter VVV-doelman Thorsten Kirschbaum te schieten: 0-1. Voor de spits, die toch geen geweldig seizoen draait, was het zijn derde doelpunt in drie duels. 

Terwijl Bakis nog een uitgelezen mogelijkheid liet liggen om de score te verdubbelen was het de uitblinker van de eerste helft die op slag van rust zorgde voor spektakel. Rai Vloet mocht op 22 meter aanleggen voor een vrije trap en schoot deze schitterend achter Kirschbaum: 2-0. Doelpunt nummer zestien voor de middenvelder in zijn beste seizoen uit zijn carrière. 

Pijnlijk voor Giakoumakis
Georgios Giakoumakis - in de vorige wedstrijd tegen Sparta nog geschorst - begon al gehavend aan het duel, maar hoe langer het duel gaandeweg de negentig minuten vorderde hoe pijnlijker het werd op de Griekse topscorer van de Eredivisie op het kunstgrasveld te zien. Giakoumakis verging van de pijn en werd na zestig minuten uit zijn pijn verlost. 

Op dat moment was het al 3-0 voor Heracles. Noah Fadiga stoomde op aan de rechterkant en worstelde zich langs Da Graca en Joshua John. Hij vond Bakis vrij voor doel, waardoor de Turk zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte: 3-0. 

Hattrickheld
Voor Bakis, die al een hattrick maakte tegen FC Emmen, kwam daar nog een doelpunt bij. Een handsbal van Arjan Swinkels werd bestraft in de vorm van een penalty en met Vloet al gewisseld mocht de Turk aanleggen voor zijn derde van het duel. Dat lukte: 4-0.  

Heracles doet goede zaken met het oog op de achtste plaats. Voor het duel stond de ploeg van Frank Wormuth twee punten voor op een viertal achtervolgers. Als Heracles er in slaagt om in de laatste drie wedstrijden geen fouten te maken dan kunnen de play-offs als mooi toetje dienen voor de Almeloërs.

VVV-Venlo heeft twee thuisduels met RKC en FC Emmen waarin er punten moeten worden gepakt. Zo niet, dan volgt degradatie gegarandeerd.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Als je niet schiet, kun je niet scoren Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Betaald voetbal zwaar teleurgesteld: geen publiek bij laatste speelrondes Gepubliceerd op 7-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm Gepubliceerd op 7-5-2021