Heracles voorkomt koppositie FC Twente met derbyzege Published on 20-9-2019 | By fox sports

FC Twente is er niet in geslaagd om de koppositie te pakken in de Eredivisie. In Enschede won streekgenoot Heracles Almelo na twee goals van uitblinker Mauro Júnior verrassend met 2-3.

FC Twente leek moeiteloos op weg naar de koppositie na een snel doelpunt van Aitor Cantalapiedra en een treffer van Javier Espinosa, maar de 2-0 van Espinosa werd afgekeurd vanwege hands. 

Heracles Almelo formuleerde een antwoord op de Spaanse furie met twee goals vlak voor rust. De verdediging was compleet verrast na een lange bal van Robin Pröpper en kon Cyriel Dessers niet meer van scoren houden: 1-1. Mauro Júnior liet vervolgens Joël Drommel ook kansloos met een knappe volley: 1-2. 

In de tweede helft nam de druk van FC Twente toe, maar hield Heracles relatief eenvoudig stand. â€‹Mauro Júnior besliste vervolgens het duel met een knappe kopbal: 1-3. Een primeur voor de Braziliaan, nog niet eerder scoorde hij twee keer in een Eredivisie-duel. De 2-3 van Emil Berggreen kwam te laat om het nog echt spannend te maken.

Het is voor het eerst sinds 2012 dat Heracles wint in Enschede. FC Twente verzuimt koploper te worden in de Eredivisie, Heracles stijgt naar plek vijf op slechts één punt van de rivaal. (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019