Heracles wint 'Duitse derby' dankzij dekselse Dessers Gepubliceerd op 9-11-2019 | Via fox sports

Heracles Almelo heeft het dolende VVV de zesde nederlaag op rij bezorgd. Aan de hand van Cyriel Dessers werden de Venlonaren weggevaagd in Almelo: 6-1.

Heracles had vorige week nog verrassend verloren van RKC Waalwijk, maar liep tegen een andere laagvlieger geen schade op. Alexander Merkel brak de ban voor zichzelf en Heracles door zijn eerste Eredivisie-treffer aan te tekenen na een assist van Cyriel Dessers: 1-0. Silvester van der Water zorgde vlak voor rust al voor een marge van twee met een heerlijke uithaal met rechts.

Dessers in vorm, geen 'Duitse treffers'

In de tweede helft vielen er nog vijf treffers. Dat was vooral de verdienste van Dessers, die na rust een hattrick scoorde (de 3-0, de 5-0 en 6-1) en nog een mooie assist aan zijn arsenaal toevoegde. De Belg kopte de bal onzelfzuchtig opzij in kansrijke positie en schonk Mauro Júnior de 4-0. 

Peter van Ooijen tekende op zeer fraaie wijze nog voor de eretreffer: 5-1. De specialist van het afstandsschot scoorde uit een vrije trap en scoorde daarmee zeven van zijn laatste acht goals van buiten het strafschopgebied.

Opvallend genoeg was niet één van de zeven treffers in Almelo van Duitse makelij, terwijl er voor het eerst in de Eredivisie-historie negen Duitsers aan de aftrap stonden. VVV verliest voor de zesde keer op rij, Heracles stijgt naar plaats zeven van de ranglijst. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020