Hoofdrol VAR bij spectaculaire zege voor PEC Zwolle Gepubliceerd op 3-2-2019 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft zondag op spectaculaire wijze met 4-3 gewonnen van FC Utrecht. De wedstrijd in Zwolle was alles behalve saai met acht gele kaarten, drie keer een rode kaart en zeven doelpunten.

Zwolle keek tegen een 1-3-achterstand aan, maar zette dit om in een 4-3-overwinning op FC Utrecht. De laatste drie treffers vielen in de laatste tien minuten.

In de twee wedstrijden na de winterstop wist FC Utrecht niet tot scoren te komen, maar na 6 minuten spelen was het al raak in Zwolle via Simon Gustafson. Vito van Crooy maakte daarna de 1-1.

Timo Letschert kopte Utrecht in de tweede helft op voorsprong, waarna Kuipers Emanuelson van het veld stuurde. Jean-Christophe Bahebeck zorgde met de 1-3 ervoor dat Advocaat weer rustig ging zitten met nog tien minuten te spelen.

Urby Emanuelson van Utrecht was toen al van het veld met rood op aanwijzen van de VAR.

Thomas Lam maakte de aansluitingstreffer, waarna scheidsrechter Björn Kuipers in de 90ste minuut naar de stip wees met behulp van de videoscheidsrechter. Dit terwijl de overtreding buiten de zestien leek te zijn gemaakt.

Advocaat was furieus, zeker toen Van Duinen later nog een keer scoorde.

Riechedly Bazoer ontving na de wedstrijd nog een rode kaart wegens een aanvaring met de vierde official. (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019