Hoofdrol arbitrage bij winst Twente op negen Groningers Published on 10-8-2019 | By fox sports

FC Twente heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken: de Enschedeërs wonnen met 1-3 van FC Groningen. De thuisploeg kwam voor rust al met negen man te staan en in totaal werden drie penalty's gegeven.

Keito Nakamura was voor het tweede duel op rij trefzeker voor Twente, dat na het gelijkspel tegen PSV nu vier punten heeft. Aitor Cantalapiedra en Haris Vuckic scoorden ook voor Twente. Ritsu Doan deed nog wat terug voor de thuisploeg.

Veel consternatie, geen goals 

De thuisploeg had voor rust lang het beste van het spel en kreeg grote kansen via spits Kaj Sierhuis, die zondagochtend om 10.00 uur te gast is in het programma Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports 1. 

De uitploeg kreeg even later echter een penalty. Ko Itakura haalde Cantalapiedra onderuit binnen het strafschopgebied. De Spanjaard ging zelf achter de bal staan, maar raakte de onderkant van de lat. De bal stuiterde vervolgens aan de verkeerde kant van de doellijn voor FC Twente.

Niet veel later was er een penalty aan de andere kant, na een overtreding van Paul Verhaegh op Gabriel Gudmundsson. Scheidsrechter Christiaan Bax wilde er niet aan geloven, maar op aanraden van VAR Joey Kooij ging de bal alsnog op de stip. Ook deze kans was niet aan Sierhuis besteed: doelman Joël Drommel kon redding brengen.

Daarna ging het helemaal mis bij de thuisploeg: binnen een paar minuten werden zowel Pascal Lundqvist als aanvoerder Mike te Wierik met een rode kaart naar de kant gestuurd.

Twente trefzeker

Na rust was het verzet van de negen man van Groningen gebroken. In de 55ste minuut kwam FC Twente op voorsprong: vanuit een directe vrije trap wist Keito Nakamura de score te openen.

Een kwartier later kreeg Twente opnieuw een penalty. Azor Matusiwa haalde Cantalapiedra onderuit. Bax vond het niets, maar de VAR corrigeerde hem opnieuw. Dit keer was Cantalapiedra wel trefzeker.

Met nog vijf minuten te gaan werd het toch nog spannend: Ritsu Doan kreeg de bal pardoes voor zijn voeten en na een kleine dribbel schoot de Japanner behendig raak. In extremis schoot Haris Vuckic de 1-3 nog binnen. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019