Hrustic helpt Groningen aan eerste Eredivisie-zege op Emmen Gepubliceerd op 3-8-2019 | Via fox sports

FC Groningen heeft voor het eerst in de Eredivisie gewonnen van streekgenoot FC Emmen. Op bezoek in Emmen bezorgde Ajdin Hrustic Groningen met een zeer fraaie treffer drie punten: 0-1.

FC Emmen won afgelopen seizoen nog twee keer van FC Groningen. Het was destijds de ultieme revanche voor Dick Lukkien, de voormalige assistent van de Groningers die geen kans als hoofdtrainer bij de Trots van het Noorden. 

Nieuwkomers in de basis

Lukkien had in deze editie van de Noordelijke derby een plaats ingeruimd voor vier nieuwelingen. Lorenzo Burnet, Filip Ugrinic, Nikolai Laursen en de nieuwe spits Marko Kolar kregen een basisplaats. Sterspeler Anco Jansen was nog niet fit genoeg om tot de wedstrijdselectie te behoren. Bij FC Groningen debuteerden de Japanner Ko Itakura, Gabriel Gudmundsson, Ramon Pascal Lundqvist en Azor Matusiwa in de basiself. 

De Zweedse Groningen-aanwinst Gudmundsson viel het meest op in de eerste helft omdat hij fysiek behoorlijk werd aangepakt door de spelers van FC Emmen. Michael Chacón ging op de bon na een late tackle op Gudmundsson. Chacón raakte vlak voor rust zijn tegenstander ook nog een keer flink met een bodycheck die in het ijshockey niet misstaan had.

Vermakelijk laatste half uur 

Na een eerste helft met meer gele kaarten dan echte kansen bleef Gudmundsson in de rust met fysieke schade in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was nieuwkomer Charlison Benschop. De oud-speler van De Graafschap stond na een uur spelen aan de basis van de, tot dat moment, grootste kans van de wedstrijd. Benschop gaf de bal mee aan Ritsu Doan die het zijnet vond. 

De kans van Doan bleek het startsein voor een vermakelijk laatste half uur. Emmen gooide de schroom van zich op en testte Sergio Padt met een afstandsschot van Ugrinic en een grote kans voor Laursen. De Deense aanvaller mocht na een fraaie dieptepass van Chacón alleen af op de doelman, maar schoot de bal tegen Padt aan.

Die misser van Laursen kwam Emmen in de slotfase duur te staan. Lundqvist verraste de Emmen-defensie met een perfecte dieptepass, alvorens Hrustic de bal op slimme wijze over Dennis Telgenkamp heen tilde en de 0-1 binnenschoot. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019