Idrissi loodst AZ naar koppositie na bewogen weekend Published on 11-8-2019 | By fox sports

Een bewogen weekend is door AZ afgesloten met een overtuigende overwinning op RKC Waalwijk dankzij twee treffers van Oussama Idrissi: 0-2 en heeft daarmee de koppositie overgenomen.

Geen 24 uur voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk was een deel van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar ingestort.

Voorafgaand aan het duel met RKC gaf AZ-trainer Arne Slot aan dat de focus van zijn selectie volledig bij de wedstrijd lag. En de spelers voegden daad bij woord. 

AZ kwam na ruim een halfuur op voorsprong dankzij een droge knal van Oussama Idrissi. De behendige buitenspeler werd met een dieptepass op maat gelanceerd door AZ-spits Myron Boadu. 

Even daarvoor had Calvin Stengs al na een sublieme slalom een schot gelost op het doel van Etiënne Vaessen, die vlak voor rust geblesseerd per brancard het veld moest verlaten. Dit na een ongelukkige botsing met Boadu. 

Boadu liet zich een paar minuten later wederom gelden, ditmaal eveneens als aangever op Idrissi om zo de score te verdubbelen. 

RKC met tien man 

Voor RKC verliep de middag van kwaad tot erger nadat Juriën Gaari na een tackle op Owen Wijndal met een rode kaart van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Allard Lindhout. 

En dat was alweer een tijdje geleden voor de Waalwijkers: Gaari pakte namelijk de eerste rode kaart van RKC Waalwijk in de Eredivisie sinds Damiano Schet in het thuisduel met SC Cambuur op 7 december 2013. 

AZ wist in het restant van de wedstrijd niet meer te profiteren van de overtalsituatie. Het tiental van RKC sloeg er tevens niet in om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. 

Met een 0-2 zege op zak kunnen de Alkmaarders zich nu gaan klaarstomen voor de Europese confrontatie tegen Marioepol. In Oekraïne werd het 0-0. Het is nog onduidelijk waar het thuisduel donderdag zal plaatsvinden. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Robin Gosens Published on 27-1-2020
Eredivisie
Vuckic bezorgt PSV nieuwe zeperd met wonderschoon doelpunt Published on 27-1-2020
Eredivisie
Willem II rijgt records aaneen Published on 24-1-2020
Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020