Ihattaren blij met Schmidt: "Een bijzondere trainer" Gepubliceerd op 13-12-2020 | Via fox sports

PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren wist na zijn prachtige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) uit blijdschap even niet waar hij het zoeken moest. Uiteindelijk liep de getalenteerde tiener naar de bank om met name zijn coach Roger Schmidt in zijn vreugde te betrekken.

"Een bijzondere trainer. Ik ging inderdaad naar hem toe", legde hij uit. "Ik wilde hem bedanken. Hij praat heel veel met mij. Hij houdt me gewoon scherp. Elke training weer moet ik van hem 100 procent geven. Hij laat me echt zien hoe het leven van een prof eruitziet, ook buiten het veld. Goed eten, goed slapen, dat soort dingen."

Schmidt had in het begin van het seizoen, toen Ihattaren fysiek en mentaal niet in orde was, wat problemen met hem. Eind vorige maand nog besloot de Duitse coach hem wegens oververmoeidheid enkele duels met rust te laten. Ihattaren kreeg echter wel de nodige individuele trainingsarbeid om aan te sterken.

"Hij is heel hard voor me geweest, maar ook heel eerlijk", erkende Ihattaren. "Hij zei onder meer tegen mij: 'ik heb je vorig seizoen gevolgd, laat het nu ook onder mij zien'. Ik denk wel dat ik het nu heb laten zien. Ik heb een tijdje in een dip gezeten, maar dat is verleden tijd. De lach is terug, 'Mo' is back." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021