Immers voorkomt zege Vitesse na hattrick basisdebutant Buitink Gepubliceerd op 30-3-2019 | Via fox sports

ADO Den Haag en Vitesse hebben met 3-3 gelijkgespeeld in de Eredivisie. In een zeer aantrekkelijk duel leek Thomas Buitink de held te worden, maar Lex Immers hielp zijn ADO met een assist en twee fraaie goals aan een punt.

Basisdebutant Buitink had al na de eerste helft een hattrick achter zijn naam staan. Hij was na de openingstreffer van Sheraldo Becker goed voor de gelijkmaker op aangeven van Vyacheslav Karavaev, en scoorde op zeer fraaie wijze de 1-2.

Met wat geluk tekende hij ook de 2-3 aan. Buitink werd daarmee de jongste Vitesse-speler met een hattrick in de Eredivisie (18 jaar en 289 dagen). Zijn voorganger was Huub Loeffen, die in 1991 tegen FC Dordrecht op een leeftijd van 19 jaar en 236 dagen drie keer het doel trof. Buitink had in de eredivisie één keer eerder gescoord.

Bij Vitesse keerde Tim Matavz terug. De Sloveen viel in de 83e minuut in. Matavz brak in september in de wedstrijd tegen Feyenoord een kuitbeen.

Tussendoor had Lex Immers de 2-2 tegen de touwen gekopt. Immers hielp ADO diep in de tweede helft ook aan een punt na een zeer fraaie uithaal: 3-3. Immers was ook al aangever bij de 1-0 van Becker.

 

De middenvelder bezegelde zo zijn contractverlenging met een uitstekend optreden voor ADO. De Hagenezen kunnen het behaalde punt ook goed gebruiken in de degradatiestrijd. (FOX Sports)

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019