Internationale spelersvakbond wil voorlopig zo min mogelijk oefeninterlands Gepubliceerd op 27-10-2020 | Via fox sports

Als het aan de internationale spelersvakbond FIFPRO ligt, wordt het aantal vriendschappelijke interlands voor nationale voetbalploegen voorlopig gelimiteerd. De FIFPRO vindt sowieso al enige tijd dat de internationale wedstrijdkalender te vol is. Gezien de situatie met het coronavirus is het volgens hoofd medische zaken Vincent Gouttebarge ook beter om zo min mogelijk te reizen.

"Dat wordt nu niet voor niets afgeraden. Het zou daarom beter zijn om bepaalde vriendschappelijke interlands niet te spelen. Voor de clubs zijn die wedstrijden ook heel lastig. Ze hebben geïnvesteerd om een eigen 'bubbel' te creëren, maar voor interlands reizen hun spelers naar diverse landen en continenten. Dat zijn juist de momenten waarop spelers in aanraking kunnen komen met Covid-19", aldus Gouttebarge.

De FIFPRO pleitte er bij de mondiale voetbalbond FIFA voor dat spelers niet alleen bij aankomst bij hun nationale ploeg worden getest op het coronavirus, maar ook voordat ze terugkeren naar hun clubs. Gouttebarge: "Zodat clubs niet opgezadeld worden met spelers waarvan ze niet weten of die positief of negatief zijn. Helaas heeft de FIFA dat niet meegenomen in het protocol."

Het Nederlands elftal speelt op 11 november een oefeninterland tegen Spanje en neemt het vier dagen later in de Nations League op tegen Bosnië en Herzegovina. Beide wedstrijden zijn in Amsterdam. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf januari beperkt aantal stadionbezoekers toelaten kan noodscenario afwenden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Arne Slot als AZ-trainer: meeste clean sheets en punten per wedstrijd Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Pavlidis bij Griekse Eredivisie-goden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Betaald voetbal herdenkt Maradona met minuut stilte Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie Gepubliceerd op 26-11-2020