Invaller Sierhuis bezorgt Groningen zwaarbevochten zege Gepubliceerd op 20-10-2019 | Via fox sports

Kaj Sierhuis heeft FC Groningen drie punten bezorgd in het duel met Sparta Rotterdam. De spits viel in, scoorde het openingsdoelpunt en versierde de strafschop waaruit de 2-0 eindstand werd bepaald.

Bryan Smeets had Sparta tien minuten na rust vanaf elf meter op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde en zag zijn zwakke inzet door Sergio Padt gekeerd worden. 

Met weinig gevaar voor beide doelen leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar de wedstrijd kwam na de komst van Sierhuis toch nog enigszins op gang. De vechtlust van de spits resulteerde vijf minuten voor tijd zelfs tot de openingstreffer. 

Kort daarna kreeg Sierhuis het in de zestien meter van Groningen aan de stok met Sparta-keeper Tim Coremans, die zich liet gaan en een kopstoot uitdeelde aan de spits. Met speler Dirk Abels tussen de palen (Sparta had alle wissels als opgebruikt) benutte Charlison Benschop dit buitenkansje en bepaalde hij de eindstand op 2-0.

 

Groningen klimt door de zege naar de elfde plek op de ranglijst. Sparta staat achtste, maar kan nog worden ingehaald door Feyenoord of Heracles Almelo. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020