Isak schrijft historie en loodst Willem II in doelpuntenfestijn langs Heracles Gepubliceerd op 2-4-2019 | Via fox sports

Willem II heeft dinsdagavond in een doelpuntenfestijn afgerekend met Heracles Almelo. Alexander Isak was de grote man, schreef historie en loodste de Tilburgers met twee goals en twee assists naar een uiteindelijk nipte overwinning: 3-4.

In Tilburg aan het begin van het seizoen werd het nog 5-0 voor Willem II, daar zag het in Almelo er dinsdag op voorhand niet naar uit. De eerste helft kende weinig hoogtepunten, al vond Isak op slag van rust wel het net. De negentienjarige Zweed dook op voor het Heracles-doel en rondde prima af: 0-1. Het doelpunt betekende een historisch moment, want Isak was de eerste Willem II'er ooit met negen goals in zijn eerste tien Eredivisie-wedstrijden. 

De tweede helft was tien minuten oud of Isak verbeterde zijn moyenne. De aanvaller kwam door in het vijandige zestienmetergebied en haalde hard diagonaal uit. De bal ging binnenkant paal tegen de touwen: 0-2. Met zijn treffer was Isak de eerste speler sinds het jaartal 2000 met tien goals in zijn eerste tien Eredivisie-duels. 

De uitploeg verloor dit seizoen nog geen één competitiewedstrijd waarin het op voorsprong kwam en Heracles bracht daar dinsdag geen verandering in. Op eigen veld maakte niet de ploeg van Frank Wormuth, maar Willem II de dienst uit en dit resulteerde na ruim een uur in de beslissing. Ditmaal was Isak de aangever en Vangelis Pavlidis schoof kalmpjes de 0-3 binnen. 

Heracles stond achter, maar liet het er niet bij zitten. Op zoek naar de aansluitingstreffer kwamen de Heraclieden zo nu en dan voor het Willem II-doel en Brandley Kuwas deed zowaar een duit in het zakje. De creatieveling was zo voor het eerst sinds augustus 2017 drie duels op rij betrokken bij minimaal één goal. Het leek het startsein van een comeback, want Joey Konings zorgde tien minuten voor tijd zelfs voor de 3-2. 

Marios Vrousai gooide echter niet veel later roet in het eten. Willem II kwam er pijlsnel uit, Isak bediende zijn Griekse teamgenoot en hij bepaalde de stand op 2-4. Willem II poogde de wedstrijd uit te spelen, maar Adrián Dalmau bracht alsnog de spanning terug. Ondanks wat hachelijke momenten in de blessuretijd, bleef het bij 3-4. Hierdoor kan de equipe van Adrie Koster met een goed gevoel toeleven naar het thuisduel met Ajax van zaterdagavond. Heracles staat zevende. (FOX Sports

 


 

Uitgelicht

Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020
Eredivisie
Tussenstand #OneToWatch: ogen gericht op Antony en Madueke Gepubliceerd op 4-9-2020
Eredivisie
Nieuw seizoen, nieuwe sterren. Kijk dan! Gepubliceerd op 28-8-2020