Jaap Stam weg bij Feyenoord Published on 28-10-2019 | By fox sports

Jaap Stam neemt afscheid van Feyenoord. Dat maakte de club maandag bekend. De technische staf neemt vooralsnog de taken van Stam over.

Stam was sinds het begin van dit seizoen trainer van Feyenoord. Na elf wedstrijden in de Eredivisie hebben de Rotterdammers veertien punten en staat de club twaalfde. In de Europa League behaalde Feyenoord onder zijn leiding drie punten dankzij een knappe 2-0 overwinning op FC Porto.

Jaap Stam licht zijn exit toe: "Ik heb er goed en lang over nagedacht. Mijn uiteindelijke conclusie is dat het beter voor de club, de spelers en mezelf is als ik een stap opzij doe." 

Technisch directeur Sjaak Troost wilde nog geen afscheid nemen van Stam: "De trainer had zeker onze steun nog en ook de spelersgroep wilde met hem verder. Maar als iemand zelf zegt: ik geloof er niet meer in en wil niet meer, dan respecteren we dat en houdt het op. Hoe jammer ook."

Klassieker

De druppel was de 4-0 nederlaag in de Klassieker bij Ajax van zondag. Bij thuiskomst in Rotterdam werd de bus van de club opgewacht door enkele boze supporters.

Na afloop van de wedstrijd werd er op de persconferentie gevraagd naar de positie van Stam en de roep om zijn ontslag. "Daar kijk ik niet van op", zei de trainer toen. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019
Eredivisie
Adam Maher uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober Published on 1-11-2019