Jarenlange schorsing dreigt voor Ibrahimovic na overtreden FIFA- en UEFA-regels Gepubliceerd op 14-4-2021 | Via ESPN

De Zweed schijnt mede-eigenaar te zijn van een gokbedrijf, waardoor hij niet mee mag doen aan de competities van de voetbalorganisaties.

Zlatan Ibrahimovic staat mogelijk een jarenlange schorsing te wachten, meldt de Zweedse sportkrant Sportbladet. De spits van AC Milan heeft de regels van zowel de FIFA als de UEFA overtreden. Hij schijnt namelijk de mede-eigenaar te zijn van het gokbedrijf Bethard dat gevestigd is op Malta. Dit kan hem een schorsing van maximaal drie jaar opleveren en een boete van tot wel 100.000 euro.

In de FIFA- en UEFA-regels staat dat spelers, die financiële motieven hebben bij gokbedrijven niet mogen deelnemen aan hun competities. Sportbladet onthult dat Ibrahimovic nog steeds mede-eigenaar is van het in Malta gevestigde gokbedrijf. De CEO van Bethard, Erik Skarp, heeft in een e-mail aan Sportbladet namelijk bevestigd dat Ibrahimovic nog steeds aandeelhouder is in het bedrijf.

Regels bij Milan en Zweden overtreden

De FIFA-code is van toepassing op alle competites, inclusief de WK-kwalificatietoernooien. De UEFA-regels zijn van toepassing op alle wedstrijden die door de organisatie worden georganiseerd. Ibrahimovic overtrad de FIFA-regels bij zijn terugkeer voor Zweden tegen Georgië. De UEFA-regels werden overtreden door in actie te komen voor AC Milan tijdens het Europa League-duel tegen Shamrock Rovers in september 2020.

Weddenschappen bij eigen wedstrijden

Bethard bood vorige maand weddenschappen aan op de Zweedse WK-kwalificatiewedstrijden tegen Georgië en Kosovo, en ook wekelijks weddenschappen op de Serie A. Die wedstrijden zijn natuurlijk verbonden met mede-eigenaar Zlatan.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021