Jens Toornstra verbindt zijn toekomst aan Feyenoord Gepubliceerd op 19-6-2019 | Via fox sports

Jens Toornstra blijft langer bij Feyenoord. De middenvelder heeft woensdag een nieuw contract ondertekend in Rotterdam dat loopt tot medio 2022.

De verbintenis van Toornstra in de havenstad liep nog tot en met 2021, maar toch heeft de Rotterdamse club besloten het contract van de Feyenoorder open te breken. Er is een principeakkoord bereikt, waarin ook is afgesproken dat Toornstra na zijn voetbalcarrière voor de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen behouden blijft.

Technisch directeur Sjaak Troost is content met de contractverlenging, zo geeft hij aan op de officiële clubsite: "Het verlengen van de basiskrachten binnen de selectie is minstens zo belangrijk als het toevoegen van vers bloed. Jens bewijst jaar in, jaar uit een speler te zijn waar we op kunnen bouwen en die bovendien vaak voorop gaat in de strijd."

Middenveld

Coach Jaap Stam, die Giovanni van Bronckhorst opvolgt als hoofdtrainer, heeft zich zo verzekerd van zijn eerste puzzelstuk op het middenveld. Jordy Clasie vertrekt en ook Tonny Vilhena lijkt op weg naar de uitgang. Met Orkun Kökcü heeft Feyenoord momenteel een potentiële vervanger in de selectie, ook komt Renato Tapia terug van een uitleenperiode bij Willem II. 

Eerder tekende Nicolai Jørgensen al bij in Rotterdam, ook de Deens international ligt tot medio 2022 vast. Stam is blij: "Het is goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Nicolai en Jens bijtekenen." (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019