Jesper Drost keert terug in Zwolle Gepubliceerd op 3-7-2020 | Via fox sports

Jesper Drost keert na vijf jaar terug bij PEC Zwolle. De 27-jarige middenvelder is een contract voor een seizoen overeengekomen. Hij komt transfervrij over van Heracles.

Drost doorliep de jeugdopleiding van PEC en was op achttienjarige leeftijd al basisspeler toen zijn eerste profclub nog in de eerste divisie voetbalde. Hij promoveerde met de club uit Overijssel naar de Eredivisie en won de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. Na 123 officiële duels en negentien doelpunten vertrok hij vijf jaar geleden naar FC Groningen.

"Het is geen geheim dat ik bij PEC Zwolle de mooiste jaren uit mijn carrière heb beleefd", reageert Drost. "Hier heb ik mijn debuut gemaakt, voor het eerst in de Eredivisie gespeeld en prijzen gewonnen. De afgelopen jaren heb ik ook elders ervaring opgedaan."

"Nu diende de kans zich aan om terug te keren bij PEC Zwolle", vervolgt Drost. "Er is in de afgelopen vijf jaar veel veranderd, met de overgang naar gras als meest recente verandering. Maar gelukkig is ook nog veel hetzelfde. Dat maakt dat het echt als thuiskomen voelt. Ik heb heel veel zin om hier opnieuw het publiek te vermaken en ga daarvoor keihard m’n best doen." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021