Johannes Spors nieuwe technisch directeur Vitesse Gepubliceerd op 24-3-2020 | Via fox sports

Johannes Spors is per april de nieuwe technisch directeur van Vitesse. Spors (37) werkte eerder voor TSG Hoffenheim, RB Leipzig en Hamburger SV. Vitesse en Spors hebben een contract tot medio 2023 ondertekend.

Spors groeide op in het Duitse Heidelberg. Tijdens zijn studie Sportwetenschappen begon Spors zijn loopbaan bij TSG Hoffenheim. In totaal werkte de inmiddels 37-jarige Spors bijna tien jaar voor de club uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Hij heeft allereerst ervaring opgedaan in video-analyse en als Hoofd Scouting.

Na zijn jarenlange ervaring bij Hoffenheim maakte hij in december 2015 de overstap naar RB Leipzig. Spors maakte aldaar de promotie naar de Bundesliga mee. Ook eindigde RB Leipzig direct in het eerste seizoen in de Bundesliga als tweede en speelde het seizoen daarna in de Champions League. Na twee jaar in Leipzig stapte hij halverwege het seizoen 2017/'18 over naar Hamburger SV. In Noord-Duitsland was Spors verantwoordelijk voor transfers, de scouting en alle analisten. In september 2019 verliet Spors HSV.

Europees voetbal

Spors over zijn nieuwe uitdaging: "Met mijn eerder opgedane ervaring en het ruime takenpakket bij HSV heb ik een fundament gelegd voor mijn toekomst als technisch directeur. Ik kijk er nu naar uit om mijn visie en ideeën bij Vitesse te implementeren. In de prettige gesprekken is de ambitie duidelijk uitgesproken. We willen structureel meespelen om Europees voetbal. Vitesse zie ik als een club met veel mogelijkheden en uitstekende faciliteiten. Ik ga mijn hele hebben en houden geven om samen met de club de volgende stappen te zetten."

Algemeen directeur Pascal van Wijk: "Met Johannes aan het voetbaltechnische roer willen we graag voor de lange termijn slagen maken. Daarnaast willen we Marc van Hintum bedanken. Als echte clubman heeft hij de afgelopen maanden de rol van technisch directeur uitstekend ingevuld."

Spors treedt per april in dienst als technisch directeur. Marc van Hintum, die de afgelopen periode als interim technisch directeur de honneurs waar nam, richt zich dan weer fulltime op zijn oorspronkelijk rol als Hoofd Scouting. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020