John de Jong stapt niet op als technisch manager van PSV Gepubliceerd op 7-2-2020 | Via fox sports

Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft vrijdag tijdens een persconferentie laten weten dat John de Jong (42) aanblijft als technisch manager van PSV. De Jong ligt flink onder vuur door de tegenvallende resultaten van dit seizoen.

Eerder liet hij bij de persconferentie tijdens de aanstelling van linksback Ricardo Rodríguez weten zijn positie te gaan heroverwegen. Nu blijkt dat de oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV toch actief blijft in zijn huidige rol. 

Na gesprekken met onder meer de raad van commissarissen, sponsoren, supporters, spelers en stafleden besloten Gerbrands en De Jong door te gaan met hun werkzaamheden bij PSV. "We laten dit nu allemaal achter ons en richten onze blik op de toekomst. De directie is verantwoordelijk en zal nadrukkelijk de kar trekken."

Boze fans

De Jong is het middelpunt van de kritiek die PSV te verwerken krijgt na de tegenvallende resultaten van dit seizoen. Twee weken geleden na het duel met FC Twente moest de ME moest in actie komen om supporters van PSV te kalmeren. De fans van de Eindhovenaren bestormde de ingang van het Philips Stadion, uitte hun onvrede over De Jong en vroegen om een vertrek.

"Daar is een grens overschreden. Het was PSV-onwaardig, daar is iedereen het over eens, zo bleek tijdens onze gesprekken", aldus Gerbrands. "Alle beslissingen die de afgelopen tijd zijn gevallen, waren weloverwogen. Daar staan wij ook met de kennis van nu volledig achter."

​Zoektocht naar nieuwe trainer gaat verder

Gerbrands en De Jong gaan samen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Het bestuur heeft bij de selectie van Faber één opdracht neergelegd: "Voor iedereen is duidelijk dat Europees voetbal halen het doel is. Coûte que coûte."

​Willem II volgende horde voor PSV

De nummer vijf van de ranglijst treedt zaterdag aan tegen Willem II. Op basis van de ranglijst begint Willem II volgens PSV-trainer Ernest Faber zaterdag als favoriet aan de Brabantse derby in Eindhoven. De ploeg uit Tilburg staat op de vierde plaats in de Eredivisie, met vier punten meer dan PSV. "Het wordt de ploeg in vorm tegen de ploeg die niet in vorm is. Het is aan ons om te laten zien dat dat niet telt", zegt Faber. "Iedereen bij PSV heeft behoefte aan een overwinning.(FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020