AZ verwelkomt Jordy Clasie Published on 22-7-2019 | By fox sports

Jordy Clasie blijft in de Eredivisie. De middenvelder heeft tot medio 2021 een contract bij AZ getekend, met een optie voor nog een jaar.

De 28-jarige Clasie had nog een contract bij Southampton, maar de Engelse club heeft de verbintenis verscheurd, waardoor een overgang naar Alkmaar mogelijk werd.

De geboren Haarlemmer speelde vorig seizoen 33 wedstrijden voor Feyenoord, waar Clasie niet meer voorkomt in de plannen.

“AZ is een club die vertrouwen in me heeft”, zei Clasie na de ondertekening. “Dat is iets dat ik erg waardeer. Ik wil bij AZ mijn oude niveau weer halen. Momenteel ben ik fit, maar ik heb nog geen wedstrijdritme. We gaan een goed plan maken zodat ik er zo snel mogelijk kan staan.”

Huiberts: ‘Veel kwaliteit’

“We zijn al een tijd bezig met deze transfer, maar het liep vertraging op omdat Jordy nog onder contract stond bij Southampton. Dat moest eerst afgewikkeld worden en daar hebben ze de tijd voor genomen”, reageerde Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Jordy is een speler met heel veel kwaliteit. Het is voor hem belangrijk dat hij weer veel gaat spelen. En natuurlijk weet Jordy dat hij zal moeten concurreren met de middenvelders die we al hebben.”

Clasie is na Yukinari Sugawara de tweede versterking voor het AZ van trainer Arne Slot. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Robin Gosens Published on 27-1-2020
Eredivisie
Vuckic bezorgt PSV nieuwe zeperd met wonderschoon doelpunt Published on 27-1-2020
Eredivisie
Willem II rijgt records aaneen Published on 24-1-2020
Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020