Karsdorp: "Wij moeten de volgende ronde halen" Gepubliceerd op 14-4-2021 | Via ESPN

Rick Karsdorp kijkt uit naar 'speciaal' duel met Ajax.

Rick Karsdorp moest vanwege een schorsing toekijken bij het heenduel tussen Ajax en AS Roma (1-2) in de kwartfinale van de Europa League, maar bij de return is de oud-Feyenoorder uiteraard wel van de partij.

De rechtsback verwacht een vergelijkbaar duel als in Amsterdam en denkt dat Ajax min of meer hetzelfde strijdplan hebben. "Ik verwacht dat ze hoog druk gaan zetten en graag de bal wil hebben, maar dat willen wij ook. Dus het wordt een  interessante wedstrijd."

'Niet Rick tegen Ajax'

Bij de return tussen Roma en Ajax speelt zijn Feyenoord-verleden niet mee voor Karsdorp. "Ik ben nu speler van Roma. Het is niet Rick tegen Ajax. Het is Roma tegen Ajax en ik verwacht een mooie wedstrijd, zoals ook in Amsterdam. Wij moeten de volgende ronde halen en dat zullen we morgen laten zien."

Focus op Roma, niet op EK

Ook een mogelijke selectie voor het EK speelt nog geen rol voor Karsdorp in aanloop naar het Europa League-duel met Ajax. "Ik heb drie jaar heel weinig gespeeld. Nu ben ik terug aan het komen op mijn niveau. De vraag of ik het verdien moet je aan anderen stellen en niet aan mij. Ik doe mijn ding, speel elke wedstrijd en dat wil ik volgend seizoen ook doen. Daar gaat de focus naartoe en niet naar het EK."

Speciaal duel met Ajax

Terug naar AS Roma - Ajax, een speciaal duel voor Karsdorp. "Het is apart voor mij natuurlijk als je altijd in Nederland hebt gevoetbald. Nu is het speciaal dat je tegen een Nederlandse ploeg mag voetballen. Ik kijk heel erg uit naar morgen."

AS Roma - Ajax zie je donderdag om 21.00 uur live op ESPN2

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021