Keeperstrainer Dijkstra doet stap terug bij Fortuna na 'knallende ruzie' met Ultee Gepubliceerd op 3-3-2021 | Via ESPN

Chaos na komst Piet Velthuizen.

Keeperstrainer Sieb Dijkstra is niet langer betrokken bij het eerste elftal van Fortuna Sittard. Volgens de Limburgse Eredivisieclub bestond er een te groot verschil in visie met het 'technisch hart'. De 54-jarige Kerkradenaar moet nu verder bij de Academy van Fortuna Sittard, waar hij sinds 2016 werkzaam is. Patrick Creemers, die als keeperstrainer actief was bij de Academy, neemt tot het einde van het seizoen de keeperstrainingen bij de hoofdmacht voor zijn rekening.

Knallende ruzie

Het vertrek van Dijkstra bij de A-selectie kan niet los worden gezien van de geruchtmakende komst van doelman Piet Velthuizen. De 34-jarige keeper kreeg eind vorige maand een contract tot het einde van dit seizoen, als vervanger van Yanick van Osch (zware botkneuzingen) en reservekeeper Alexei Koselev, die naar Japan vertrekt zodra de noodtoestand daar is opgeheven.

Velthuizen maakte afgelopen zondag zijn rentree in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-0). De verre van afgetrainde doelman moest al na 22 minuten naar de kant met een dijbeenblessure.

Volgens Dijkstra had hij bij trainer Sjors Ultee een andere keeper voorgedragen, maar koos de hoofdcoach voor Velthuizen. "Ik zag meteen: hij is niet fit. Tegen Sjors zei ik dat het onverantwoord zou zijn om hem te laten keepen tegen Groningen. Hij vond Piet wél een redelijk fitte indruk maken", zegt Dijkstra op VI.nl.

De hele affaire rond Velthuizen leidde naar verluidt tot een knallende ruzie tussen Dijkstra en Ultee. Uiteindelijk kreeg de keeperstrainer van de succesvolle hoofdcoach te horen dat hij niet meer welkom was in de technische staf. "Ik wil nooit meer iets met die man te maken hebben", stelt Dijkstra nu op VI.nl.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021