Kerk met twee goals goud waard voor winnend Utrecht Gepubliceerd op 24-4-2019 | Via fox sports

FC Utrecht heeft een belangrijke zege geboekt met het oog op play-offs voor Europees voetbal. De Domstedelingen wonnen in de eigen Galgenwaard met 2-1 van Fortuna Sittard. Gyrano Kerk nam de volledige Utrechtse productie voor zijn rekening.

Vooraf ging de aandacht bij de thuisploeg naar een andere aanvaller. Nick Venema kreeg weer eens de kans van Dick Advocaat en begon voor het eerst sinds 19 januari in de basis. Toch zorgde de andere spits voor alle doelpunten bij Utrecht. 

Na vier minuten had Kerk het net al gevonden na een goede voorzet van Nicolas Gavory. Fortuna kwam vlak voor rust langszij via de Kroaat Andrija Balic, die met zijn eerste goal in het shirt van de Limburgers voor de 1-1 ruststand zorgde. In de tweede helft was Fortuna de bovenliggende partij, maar sloeg Utrecht wederom toe via Kerk. Het was de eerste keer dat de vleugelaanvaller tweemaal in één Eredivisie-wedstrijd wist te scoren.

Door de driepunter klimt Utrecht weer naar plek vijf op de ranglijst en heeft het goede kans om de play-offs te halen. Fortuna kon zich bij een zege veilig spelen, maar liet die kans liggen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019