Kerk met twee goals goud waard voor winnend Utrecht Gepubliceerd op 24-4-2019 | Via fox sports

FC Utrecht heeft een belangrijke zege geboekt met het oog op play-offs voor Europees voetbal. De Domstedelingen wonnen in de eigen Galgenwaard met 2-1 van Fortuna Sittard. Gyrano Kerk nam de volledige Utrechtse productie voor zijn rekening.

Vooraf ging de aandacht bij de thuisploeg naar een andere aanvaller. Nick Venema kreeg weer eens de kans van Dick Advocaat en begon voor het eerst sinds 19 januari in de basis. Toch zorgde de andere spits voor alle doelpunten bij Utrecht. 

Na vier minuten had Kerk het net al gevonden na een goede voorzet van Nicolas Gavory. Fortuna kwam vlak voor rust langszij via de Kroaat Andrija Balic, die met zijn eerste goal in het shirt van de Limburgers voor de 1-1 ruststand zorgde. In de tweede helft was Fortuna de bovenliggende partij, maar sloeg Utrecht wederom toe via Kerk. Het was de eerste keer dat de vleugelaanvaller tweemaal in één Eredivisie-wedstrijd wist te scoren.

Door de driepunter klimt Utrecht weer naar plek vijf op de ranglijst en heeft het goede kans om de play-offs te halen. Fortuna kon zich bij een zege veilig spelen, maar liet die kans liggen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019