KNVB maakt nieuwe data play-offs bekend Gepubliceerd op 29-4-2019 | Via fox sports

De play-offs om Europees voetbal beginnen op 18 mei en eindigen op 28 mei. Na overleg met alle betrokken partijen zijn de nieuwe speeldata vastgesteld.

Ook de gewijzigde speelkalender van de play-offs om promotie en degradatie is vastgelegd. Deze duels starten op 10 mei en eindigen op 28 mei. De play-offs zijn in de nieuwe situatie uiteindelijk twee dagen later afgelopen dan eerder was gepland.

Ajax

De wijzigingen waren noodzakelijk vanwege de verplaatsing van de 33ste speelronde in de Eredivisie, van 28 april naar 15 mei. Die verschuiving was een direct gevolg van de kwalificatie van Ajax voor de halve finales van de Champions League. De Amsterdamse ploeg treedt dinsdagavond in Londen aan voor het eerste duel met Tottenham Hotspur.

Door het optreden van Ajax in de halve eindstrijd van de Champions League kunnen de aansluitende play-offs in Nederland pas op een later moment beginnen. Op 15 mei is nu eerst nog de laatste speeldag van de Eredivisie voordat de aansluitende play-offs om Europees voetbal beginnen. De finalewedstrijden in deze nacompetitie zijn verzet van 22 en 25 mei naar 24 en 28 mei.

Op verzoek van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie wordt de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs om promotie en degradatie verzet van 6 naar 10 mei. Zo wordt de arbeid-rustverhouding beter afgestemd op het einde van de Eredivisie, aldus de KNVB. De returnwedstrijd in de eerste ronde wordt gespeeld op 14 mei.

De wedstrijden in de tweede ronde starten op zondag 19 mei. De returnwedstrijd in de tweede ronde wordt gespeeld op 22 mei. De finales zijn verzet van 23 en 26 mei naar 25 en 28 mei.

Onvermijdelijk

"Deze wijzigingen waren onvermijdelijk, maar we begrijpen goed dat ze voor ongemak zorgen bij supporters, clubs en lokale overheden”, reageert manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen op de site van de KNVB.

“We zijn heel blij dat we met medewerking van alle betrokkenen tot dit nieuwe programma voor de play-offs zijn gekomen en zijn iedereen zeer dankbaar voor hun flexibiliteit. Ondanks alle perikelen kan iedereen hopelijk nog genieten van een mooie afsluiting van het seizoen.” (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019