KNVB: "Roep om steun uit Den Haag wordt harder en luider" Gepubliceerd op 28-9-2020 | Via fox sports

De KNVB rekent op extra financiële steun vanuit de overheid voor de voetbalclubs nu die zeker drie weken zonder publiek moeten spelen.

 "Het maakt dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden", staat in een verklaring die namens het Nederlandse betaald voetbal is ondertekend door KNVB-directeur Eric Gudde, Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie).

De KNVB klopte eerder al voor financiële steun aan bij de overheid toen het vorige voetbalseizoen in maart moest worden afgebroken vanwege het coronavirus. De clubs konden daardoor maandenlang niet voetballen en hadden ook geen inkomsten.

"Het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren", aldus de KNVB. "Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020