KNVB voert 34 wijzigingen door in speelschema Eredivisie Gepubliceerd op 4-9-2019 | Via fox sports

De KNVB heeft meerdere wijzigingen doorgevoerd in het speelschema door de Europese verplichtingen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.

De wedstrijden van de Nederlandse deelnemers in de Europese competities zijn binnen het weekend verplaatst. Dit heeft ook gevolgen voor sommige clubs die niet actief zijn in Europa. Er zijn geen wedstrijden naar een doordeweekse dag verschoven. In totaal gaat het om 34 wijzigingen tot de winterstop.  

Toppers

Tijdens de zevende speelronde - in het weekeinde na de eerste serie groepswedstrijden in de Champions League en Europa League - zijn op zondag 22 september de aanvangstijden van vier Eredivisie-duels veranderd. De topper PSV - Ajax op 22 september begint nu om 16.45 uur in plaats van 14.30 uur. 

Alleen de elfde speelronde, met onder meer Ajax - Feyenoord op zondag 27 oktober, is tot eind 2019 ongewijzigd gebleven.

Verzoek

Op verzoek van de clubs die in Europa actief zijn kunnen Eredivisie-wedstrijden worden verplaatst. Deze clubs kunnen dan beter herstellen van een Europese wedstrijd of zich beter voorbereiden op een ontmoeting in de Champions League of Europa League. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
PSV onverslaanbaar op eigen bodem Gepubliceerd op 14-9-2019
Eredivisie
Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Owen Wijndal is eerste Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Thomas Vermaelen ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 12-9-2019
Eredivisie
Fortuna Sittard contracteert Zweeds international Tekie Gepubliceerd op 10-9-2019