Koevermans nieuwe algemeen directeur Feyenoord Published on 26-11-2019 | By fox sports

Mark Koevermans heeft een vaste aanstelling gekregen als algemeen directeur van Feyenoord. De 51-jarige Rotterdammer vervulde die functie sinds eind september al op interim-basis, na het vertrek van Jan de Jong.

Koevermans werkt sinds 2009 in De Kuip, tot voor kort als commercieel directeur. De oud-tennisprof gaat samen met de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen en de eveneens net aangestelde financieel directeur Pieter Smorenburg de directie vormen. 

Technisch directeur Martin van Geel vertrok aan het einde van vorig seizoen bij Feyenoord. Zijn taken werden de afgelopen maanden op interim-basis overgenomen door Sjaak Troost, die in de raad van commissarissen zat. Algemeen directeur Jan de Jong vertrok in de zomer, vanwege een verschil van inzicht met de rvc over het te voeren beleid.

De zoektocht naar een geschikte opvolger duurde lang. Uiteindelijk bleek Feyenoord met Koevermans de meest geschikte kandidaat al in huis te hebben. Koevermans vervulde die functie al tijdelijk sinds het vertrek in september van Jan de Jong, maar nu volgt een permanente aanstelling.

De 51-jarige oud-tennisprof was al jaren bij Feyenoord werkzaam als commercieel directeur. Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het AD, besprak twee weken geleden in Voetbalpraat al de mogelijke permanente aanstelling van Koevermans bij Feyenoord. 

Toetreding voetbalpiramide

Koevermans werd dinsdagochtend gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Tijdens een persconferentie maakte hij duidelijk dat de Rotterdamse club zo snel mogelijk met het tweede elftal wil toetreden tot de voetbalpiramide. 

"Het doel is om uiteindelijk in de Keuken Kampioen Divisie terecht te komen," gaf Koevermans aan. "Daar zijn gesprekken over met de KNVB." (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019