Koevermans over investeerders: "Er is interesse in Feyenoord" Gepubliceerd op 27-12-2020 | Via fox sports

De clubleiding van Feyenoord hoopt in het voorjaar met zoveel mogelijk potentiële investeerders in gesprek te kunnen gaan. De Rotterdamse club laat momenteel een marktonderzoek doen door de internationale investeringsbank Lazard. "Ik kan al zeggen dat er interesse is", zegt algemeen directeur Mark Koevermans in een interview met RTV Rijnmond. "Hoe concreet dat is, weten we over twee tot drie maanden. Misschien zijn er nul serieuze kandidaten, misschien vijf, misschien tien. Ik hoop natuurlijk op

Feyenoord staat open voor de komst van een investeerder. De club schakelde dit jaar Lazard in om dat proces te begeleiden. "We hebben eerst gekeken naar de vraag: wat vinden we Feyenoord waard? Als je tien mensen vraagt, krijg je tien verschillende waardes", aldus Koevermans. "We hebben ook op papier gezet wat we met Feyenoord willen bereiken. Wat zijn de ambities en wat krijgt een investeerder terug. We hebben vijf, zes punten opgeschreven in een mooi businessplan. Daarmee zijn we de markt opgegaan, om te verkennen of er interesse is."

Traject van enkele maanden
Koevermans, die niet wil zeggen wat de geschatte waarde van Feyenoord is, hoopt in het voorjaar met de serieuze kandidaten in gesprek te gaan. "Ook dat wordt een traject van enkele maanden. In de zomer komt dat dan mooi samen met de beslissing die we moeten nemen over de mogelijke komst van het nieuwe stadion en hoe we het volgende seizoen ingaan wat betreft corona."

Volgens de directeur is Feyenoord een interessante club voor investeerders. "Omdat je in Nederland snel toegang hebt tot de Champions League. Het is hier relatief betaalbaar om dat voor elkaar te krijgen. De Champions League levert veel geld op en de waarde van spelers gaat omhoog, kijk maar naar onze concurrent uit Amsterdam. Voor een relatief laag bedrag valt dat ook bij Feyenoord te realiseren." (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021