Koolwijk schiet Excelsior in extremis langs Emmen Gepubliceerd op 25-11-2018 | Via fox sports

Excelsior heeft nipt gewonnen van FC Emmen (1-2). Beide ploegen hadden de punten nodig om uit de gevarenzone te blijven. Ryan Koolwijk kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner.

Wie puur naar de statistieken heeft gekeken, zou al verwachten dat Excelsior een lastige middag tegemoet zou gaan bij FC Emmen. De ploeg van Dick Lukkien verloor slechts drie van de laatste vijftien thuisduels met Excelsior in alle competities, en was zonder puntenverlies in de laatste drie. Daarbij kreeg Excelsior in de laatste drie competitieduels telkens minimaal vier tegentreffers.

In de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd. Ali Messaoud was na een half uur nog het dichtst bij een doelpunt, zijn inzet trof echter het zijnet. 

Pas na rust kwam de wedstrijd op gang. De thuisploeg schoot in de tweede helft uit de startblokken en dat resulteerde in een doelpunt in de 48ste minuut. Anco Jansen kon de bal knap binnen koppen na een voorzet van Caner Cavlan. 

Op het uur kwam Excelsior langszij. Clubtopscorer Messaoud kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jurgen Mattheij en kon zo voor de vijfde treffer van het seizoen tekenen. FC Emmen drong aan, maar Excelsior ging er met de punten vandoor. Aanvoerder Ryan Koolwijk schoot vlak voor tijd de 1-2 binnen voor de Rotterdammers. Daarmee vierde de aanvoerder meteen zijn nieuwe contract tot medio 2021 dat hij zaterdag ondertekende. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
'Golden Boy' Matthijs de Ligt opvolger Kylian Mbappé Gepubliceerd op 18-12-2018
Eredivisie
De ziel van de 18 eredivisieclubs in 54 foto's Gepubliceerd op 11-12-2018
Eredivisie
Nicolás Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november Gepubliceerd op 6-12-2018
Eredivisie
De ziel van het Hitachi Capital Mobility Stadion in 57 foto's Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van FC Groningen: de Groene Kathedraal Gepubliceerd op 27-11-2018