Koolwijk schiet Excelsior in extremis langs Emmen Gepubliceerd op 25-11-2018 | Via fox sports

Excelsior heeft nipt gewonnen van FC Emmen (1-2). Beide ploegen hadden de punten nodig om uit de gevarenzone te blijven. Ryan Koolwijk kroonde zich vlak voor tijd tot matchwinner.

Wie puur naar de statistieken heeft gekeken, zou al verwachten dat Excelsior een lastige middag tegemoet zou gaan bij FC Emmen. De ploeg van Dick Lukkien verloor slechts drie van de laatste vijftien thuisduels met Excelsior in alle competities, en was zonder puntenverlies in de laatste drie. Daarbij kreeg Excelsior in de laatste drie competitieduels telkens minimaal vier tegentreffers.

In de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd. Ali Messaoud was na een half uur nog het dichtst bij een doelpunt, zijn inzet trof echter het zijnet. 

Pas na rust kwam de wedstrijd op gang. De thuisploeg schoot in de tweede helft uit de startblokken en dat resulteerde in een doelpunt in de 48ste minuut. Anco Jansen kon de bal knap binnen koppen na een voorzet van Caner Cavlan. 

Op het uur kwam Excelsior langszij. Clubtopscorer Messaoud kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jurgen Mattheij en kon zo voor de vijfde treffer van het seizoen tekenen. FC Emmen drong aan, maar Excelsior ging er met de punten vandoor. Aanvoerder Ryan Koolwijk schoot vlak voor tijd de 1-2 binnen voor de Rotterdammers. Daarmee vierde de aanvoerder meteen zijn nieuwe contract tot medio 2021 dat hij zaterdag ondertekende. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019