Kopspecialist Linssen kopt Vitesse naar koppositie Gepubliceerd op 21-9-2019 | Via fox sports

Vitesse heeft tijdens de Airborne-wedstrijd afgerekend met Fortuna Sittard. Fortuna leek op weg naar de zege, maar had in de slotfase geen antwoord op de kopsterke Bryan Linssen. Matus Bero bepaalde de eindstand op 4-2.

In Arnhem stond er meer op het spel dan sportieve belangen. Vitesse eerde tijdens het Airborne-duel de veteranen die 75 jaar geleden aanwezig waren tijdens de Slag om Arnhem. 

Bovendien liepen de emoties hoog op in de tweede minuut, toen de aandacht uitging naar de overleden Fernando Ricksen. Oud-ploeggenoot Kevin Hofland kreeg het even te kwaad op de Fortuna-bank.

Daarna ging de focus op het sportieve aspect. Mark Diemers zette de Limburgers op voorsprong. Na de 1-1 van Tim Matavz nam Fortuna door Martin Angha opnieuw de leiding: 1-2.

In de 75ste minuut volgde nog een indrukwekkend applaus, daarna kwam het heilige vuur in Vitesse alsnog los. Twee rake kopballen van Linssen in de laatste tien minuten draaiden de zaken alsnog om. Linssen maakte negen van zijn laatste veertien doelpunten met het hoofd. 

Matús Bero maakte er in extra tijd nog 4-2 van. Met twee wedstrijden meer heeft Vitesse één punt voorsprong op Ajax en PSV, die zondag in Eindhoven tegen elkaar spelen. De Gelderse formatie verloor dit seizoen pas een keer, uit bij PSV. (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020