Kopspecialist Linssen kopt Vitesse naar koppositie Published on 21-9-2019 | By fox sports

Vitesse heeft tijdens de Airborne-wedstrijd afgerekend met Fortuna Sittard. Fortuna leek op weg naar de zege, maar had in de slotfase geen antwoord op de kopsterke Bryan Linssen. Matus Bero bepaalde de eindstand op 4-2.

In Arnhem stond er meer op het spel dan sportieve belangen. Vitesse eerde tijdens het Airborne-duel de veteranen die 75 jaar geleden aanwezig waren tijdens de Slag om Arnhem. 

Bovendien liepen de emoties hoog op in de tweede minuut, toen de aandacht uitging naar de overleden Fernando Ricksen. Oud-ploeggenoot Kevin Hofland kreeg het even te kwaad op de Fortuna-bank.

Daarna ging de focus op het sportieve aspect. Mark Diemers zette de Limburgers op voorsprong. Na de 1-1 van Tim Matavz nam Fortuna door Martin Angha opnieuw de leiding: 1-2.

In de 75ste minuut volgde nog een indrukwekkend applaus, daarna kwam het heilige vuur in Vitesse alsnog los. Twee rake kopballen van Linssen in de laatste tien minuten draaiden de zaken alsnog om. Linssen maakte negen van zijn laatste veertien doelpunten met het hoofd. 

Matús Bero maakte er in extra tijd nog 4-2 van. Met twee wedstrijden meer heeft Vitesse één punt voorsprong op Ajax en PSV, die zondag in Eindhoven tegen elkaar spelen. De Gelderse formatie verloor dit seizoen pas een keer, uit bij PSV. (FOX Sports/ANP)

 

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019