Kramer en Mulder hoofdrolspelers in nerveuze degradatiekraker Gepubliceerd op 24-2-2021 | Via ESPN

De degradatiewedstrijd tussen Willem II en ADO Den Haag heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de nummers 16 en 17 van de Eredivisie eindigde in Tilburg in 1-1. Beide clubs eindigden de nerveuze krachtmeting met tien man, een hoofdrol was weggelegd voor scheidsrechter Siemen Mulder.

In de eerste helft besloot Mulder de 1-0 van Willem II-spits Kwasi Wriedt af te keuren. Eerst werd aangenomen dat hij buitenspel zou hebben gestaan, uiteindelijk bleek het om een duw richting ADO-doelman Martin Fraisl te gaan.

In het restant van de eerste helft bleef de schijnwerper gericht op Mulder. De kopstoot van Tomislav Gomelt, die even later wel rood kreeg, richting Wesley Spieringhs bleef onbestraft, net als de charge van Freek Heerkens. Even later had Ricardo Kishna wellicht een strafschop kunnen krijgen nadat hij op z'n hak werd getrapt. 

Doelpunten na rust

Beide ploegen kwamen na rust tot scoren uit een strafschop. ADO-spits Michiel Kramer met een duwfout de eerste penalty. Mike Trésor benutte dat buitenkansje en zette Willem II op 1-0.

Shaquille Pinas bracht ADO na een uur spelen op gelijke hoogte. Weer speelde Kramer hierin de hoofdrol: ditmaal kreeg de spits een penalty mee nadat hij werd geraakt door Peters, die even later met zijn tweede gele kaart ook van het veld werd gestuurd.

Wat volgde was een zenuwachtige slotfase, maar doelpunten vielen er niet meer.

Door de remise kwamen Willem II en ADO op 14 punten, 5 meer dan hekkensluiter FC Emmen en 8 minder dan RKC Waalwijk en VVV-Venlo, die boven de degradatiestreep staan.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021