Kwetsbaar Ajax loopt verder uit op concurrentie na sublieme save Martínez Gepubliceerd op 19-1-2020 | Via fox sports

Ajax heeft met heel veel moeite thuis gewonnen van Sparta Rotterdam. Lisandro Martínez en Joël Veltman voorkwamen met reddingen op de lijn puntenverlies voor de Amsterdammers: 2-1.

Directe concurrent AZ verloor zaterdag in eigen huis van Willem II en Ajax lag tot de 74ste minuut probleemloos op koers om daarvan te profiteren. De Amsterdammers speelden niet groots, maar kwamen ondanks uitstekend keeperswerk van Ariel Harush op een 2-0 voorsprong. Donny van de Beek scoorde voor rust, Ryan Gravenberch verdubbelde na een uur spelen de score.Directe concurrent AZ verloor zaterdag in eigen huis van Willem II en Ajax lag tot de 74ste minuut probleemloos op koers om daarvan te profiteren. De Amsterdammers speelden niet groots, maar kwamen ondanks uitstekend keeperswerk van Ariel Harush op een 2-0 voorsprong. Donny van de Beek scoorde voor rust, Ryan Gravenberch verdubbelde na een uur spelen de score.Gravenberch komt met zijn goal in een bijzonder rijtje te staan. Alleen Gerald Vanenburg (17 jaar, 68 dagen in 1981) en Johan Cruijff (17 jaar, 211 dagen in 1964) waren op jongere leeftijd trefzeker voor Ajax in opeenvolgende Eredivisie-optredens dan Ryan Gravenberch (17 jaar, 248 dagen - Kanu ook op deze leeftijd).

Ryan Babel vierde zijn rentree bij Ajax niet met een doelpunt. De aanvaller stond meteen in de basis, maar slaagde er niet in om Ariel Harush te passeren.

Ajax wankelt in slotfase

Het goede optreden van de Israëliër werd in het laatste half uur nog bijna beloond met een punt. Eerst liep PSV-huurling Joël Piroe makkelijk weg bij Veltman voor de 2-1 en daarna kwamen Adil Auassar én Ragnar Ache nog zeer dicht bij de 2-2. Martínez voorkwam - met André Onana al in geslagen positie - de 2-2 door op sublieme wijze de bal uit de doelmond weg te koppen na een doelrijpe poging van Auassar. Veltman stond op de juiste plek na een inzet van Ache. Onana zelf redde diep in blessuretijd nog op een gevaarlijk schot van Deroy Duarte en hield de drie punten definitief in Amsterdam.

Ajax is zes punten los van achtervolger AZ en heeft 47 punten na 19 duels. De Amsterdammers verloren wel Hakim Ziyech met een nog onbekende blessure. Sparta verliest voor het eerst sinds 23 augustus 2009 niet met meer dan twee doelpunten verschil van Ajax, maar blijft op 23 punten staan na negentien duels. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020