Kwetsbaar Heerenveen dankt koningskoppel voor zege Gepubliceerd op 3-3-2019 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft een cruciale zege geboekt tegen Willem II. De Friese ploeg had drie goals van het koningskoppel Michel Vlap - Sam Lammers en een doelpunt van Ben Rienstra nodig om de defensieve pijnpunten te maskeren: 4-2.

Bekerfinalist Willem II leek in de eerste helft nog een gemakkelijk slachtoffer te worden in Heerenveen. De Tilburgers stonden binnen tien minuten al met 2-0 achter. Michel Vlap scoorde op zeer fraaie wijze de 1-0 na een heerlijke assist met buitenkant rechts van aanvalspartner Sam Lammers.

Lammers was zelf verantwoordelijk voor de tweede en derde goal in de eerste helft. Vanaf de strafschopstip zorgde hij voor 2-0. Na een pass van Vlap was hij met zijn dertiende competitietreffer goed voor de 3-0. De goal werd in eerste instantie afgekeurd, maar de VAR oordeelde dat er geen sprake was van buitenspel. Het teller van het koningskoppel kwam door de tweede goal van Lammers op 25 competitietreffers dit seizoen. 

De wedstrijd leek dan ook na een helft gespeeld, maar Willem II mocht nog hopen op een resultaat na snelle goals van Alexander Isak en Vangelis Pavlidis. Heerenveen incasseerde via Pavlidis de 54e tegentreffer, dat is er één meer dan het hele voorgaande seizoen. De ploeg van Jan Olde Riekerink moest ondanks een rode kaart voor Thomas Meissner ook nog vrezen voor de 3-3.

Warner Hahn kon echter met behulp van de paal de gelijkmaker voorkomen. Ben Rienstra stelde in de blessuretijd vervolgens de zege veilig: 4-2. Heerenveen klimt door de zege naar het linkerrijtje en passeert Willem II op de ranglijst. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
Vandaag is het #VoetbalShirtVrijdag Gepubliceerd op 8-5-2020