Kwetsbaar PSV boekt zuinige zege op Fortuna bij 'buitenspelfestival' Gepubliceerd op 4-10-2020 | Via fox sports

PSV heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Donyell Malen en Noni Madueke scoorden in een duel waarin veel meer doelpunten hadden kunnen vallen.

PSV won de laatste twee seizoenen met 5-0 van Fortuna Sittard en ook zondag had deze uitslag op het scorebord kunnen staan. Na een vroege openingstreffer van Donyell Malen, die profiteerde van een slimme pass van Eredivisie-debutant Eran Zahavi, kreeg de ploeg van Roger Schmidt kansen op meer.

Bij vier momenten waar PSV tot scoren kwam of had kunnen scoren ging echter, terecht, de vlag omhoog voor buitenspel. PSV stond in totaal dit duel zes keer buitenspel, een evenaring van het hoogste aantal in de Eredivisie sinds het begin van vorig seizoen (6 clubs).

Ook Fortuna had kunnen en misschien wel moeten scoren in Eindhoven. PSV kreeg in de eerste helft liefst tien schoten tegen. Sinds 2010/11 gebeurde dit alleen tegen Ajax in 2019 (toen 12) in een thuisduel in de Eredivisie. In de tweede helft liet Lisandro Semedo, flink gehinderd, nog een goede kans liggen op een doelpunt. Noni Madueke sloeg aan de andere kant wel toe: 2-0. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020