La Liga ontzettend spannend na nieuwe nederlaag Atlético Gepubliceerd op 4-4-2021 | Via ESPN

FC Barcelona kan maandag op een punt komen van de ploeg van Simeone.

Atlético Madrid heeft in de strijd om de Spaanse titel een kostbare nederlaag geïncasseerd. De koploper ging bij nummer 4 Sevilla met 1-0 onderuit. Daardoor kan FC Barcelona op 1 punt komen van de lijstaanvoerder. De ploeg van trainer Ronald Koeman moet daarvoor maandagavond winnen in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Real Valladolid. Real Madrid, dat met 2-0 won van SD Eibar, heeft 3 punten minder dan de leidende stadgenoot.

Dankzij keeper Jan Oblak kwam Atlético de beginfase ongeschonden door. De Sloveen stopte een strafschop van Lucas Ocampos, die raak had geschoten in zijn negen voorgaande penalty's in La Liga voor Sevilla. Oblak keerde in de voorgaande competitiewedstrijd op eigen veld tegen Alavés (1-0) in de slotfase ook al een strafschop.

Atlético slaagde er tegen Sevilla, met aanvaller Luuk de Jong als basisspeler, niet in om veel kansen te creëren. Ook clubtopscorer Luis Suárez kon de ban niet breken voor de Madrileense ploeg. Het was Marcos Acuña die in de 70e minuut het verschil maakte. De Argentijn kopte raak uit een voorzet van Jesús Navas. De VAR bekeek het doelpunt aandachtig vanwege een vermeende handsbal, maar greep niet in.

De Jong werd bij de thuisploeg na ruim een uur gewisseld. Karim Rekik bleef op de bank.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021