Labyad terug in selectie Marokko, Aboukhlal debuteert Gepubliceerd op 9-11-2020 | Via fox sports

Zakaria Labyad is toch geselecteerd voor het Marokkaans nationaal elftal voor de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden. De middenvelder annex aanvaller van Ajax vervangt naar verluidt Selim Amallah van Standard Luik.

Het is voor het eerst sinds 2018 dat Labyad minuten kan maken voor de Marokkaanse selectie. Vorige maand was de 27-jarige Ajacied ook al opgeroepen, maar bleef hij in Nederland wegens de zwangerschap van zijn vrouw. 

Ploeggenoot Noussair Mazraoui zat al bij de namen die Marokko vrijdag moeten vertegenwoordigen tegen Centraal-Afrikaanse Republiek in Casablanca. Vier dagen later spelen de twee ploegen in de Kameroense stad Douala tegen elkaar.

Debutant Aboukhlal 

Zakaria Aboukhlal debuteert in de selectie van het Marokkaanse elftal. De aanvaller van AZ speelde voor meerdere jeugdelftallen van Oranje, maar wordt nu international van Marokko. De mondiale voetbalfederatie FIFA gaf de 20-jarige Rotterdammer groen licht om te switchen.

Aboukhlal kan deze week al debuteren in het Marokkaanse elftal. Ook voormalig Eredivisie-spelers Hakim Ziyech (Chelsea) en Sofyan Amrabat (Fiorentina) deel uit van de selectie van bondscoach Vahid Halilhodzic.

Na twee speelrondes staat Marokko met vier punten bovenaan in groep E, waar verder ook Mauritanië en Burundi deel toebehoren. De nummers één en twee plaatsen zich voor de Afrika Cup, dat begin 2022 in Kameroen wordt gehouden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020