Larsson voorkomt Sparta-stunt met late gelijkmaker Published on 4-8-2019 | By fox sports

Feyenoord heeft in de eerste competitiewedstrijd ternauwernood een stunt van Sparta kunnen voorkomen. Door een late gelijkmaker van Sam Larsson werd het 2-2 tegen Sparta Rotterdam.

Lars Veldwijk leek in de 74ste minuut de matchwinner te worden na een snelle counter. Het zou niet eens onverdiend zijn geweest, omdat de bezoekers Feyenoord in De Kuip uitstekend partij boden.

In de eerste officiële wedstrijd onder Jaap Stam was de thuisploeg nog wel de baas in het eerste kwartier. Orkun Kökcü trof de paal met een afstandsschot. Dylan Vente maaide over de bal heen na een vlotte aanval. 

Nog voor rust kwam Sparta beter in het spel en kreeg het zelf kansen via Mohamed Rayhi en Ragnar Ache. Rayhi liet zijn kans in de eerste helft nog onbenut, maar sloeg na rust wel toe. Kenneth Vermeer ging niet vrijuit bij het afstandsschot van de Sparta-aanvaller: 0-1. 

Steven Berghuis, wiens contractverlenging tot 2022 vlak voor de wedstrijd bekend werd gemaakt, zorgde voor de gelijkmaker waarna Veldwijk alsnog de winst leek binnen te slepen voor Sparta. Een uitstekend keepende Tim Coremans moest echter alsnog capituleren bij de late gelijkmaker van Sam Larsson.

Na Ajax en PSV laat ook Feyenoord punten liggen bij de seizoensopener. Een unicum in een eerste speelronde van de Eredivisie, waarbij de teams elkaar niet tegenkwamen. (FOX Sports)  

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019