Late strafschop helpt Vitesse aan kop in de Eredivisie Gepubliceerd op 1-9-2019 | Via fox sports

Het duel tussen Vitesse en AZ in de Gelredome is in extremis gewonnen door de Arnhemmers. Vitesse is daardoor de nieuwe koploper van de Eredivisie met één punt voorsprong op Ajax, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Door een knullige overtreding van Navarone Foor mocht Teun Koopmeiners in de 33ste minuut aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder van AZ faalde niet en schoot de openingstreffer binnen. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Vitesse op achterstand kwam. 

Vlak voor rust was het Tim Matavz die ervoor zorgde dat de Alkmaarders de eerste tegentreffer van dit seizoen moest incasseren. Hij schoot de bal hard in het dak van het doel van AZ-keeper Marco Bizot.

Diep in de blessuretijd werd de bal opnieuw op de stip gelegd. AZ-debutant Zakaria Aboukhlal maakte hands waardoor  Matus Bero mocht aanleggen van elf meter. De eerste poging stopte Bizot, maar in de rebound schoot Darfalou raak. Na ingreep van de VAR voor te vroeg inlopen moest de strafschop opnieuw worden genomen. Nu schoot Bero wel onberispelijk raak: 2-1. Het is de eerste nederlaag voor de ploeg van trainer Arne Slot dit seizoen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
PSV onverslaanbaar op eigen bodem Gepubliceerd op 14-9-2019
Eredivisie
Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Owen Wijndal is eerste Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Thomas Vermaelen ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 12-9-2019
Eredivisie
Fortuna Sittard contracteert Zweeds international Tekie Gepubliceerd op 10-9-2019