Late strafschop helpt Vitesse aan kop in de Eredivisie Published on 1-9-2019 | By fox sports

Het duel tussen Vitesse en AZ in de Gelredome is in extremis gewonnen door de Arnhemmers. Vitesse is daardoor de nieuwe koploper van de Eredivisie met één punt voorsprong op Ajax, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Door een knullige overtreding van Navarone Foor mocht Teun Koopmeiners in de 33ste minuut aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder van AZ faalde niet en schoot de openingstreffer binnen. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Vitesse op achterstand kwam. 

Vlak voor rust was het Tim Matavz die ervoor zorgde dat de Alkmaarders de eerste tegentreffer van dit seizoen moest incasseren. Hij schoot de bal hard in het dak van het doel van AZ-keeper Marco Bizot.

Diep in de blessuretijd werd de bal opnieuw op de stip gelegd. AZ-debutant Zakaria Aboukhlal maakte hands waardoor  Matus Bero mocht aanleggen van elf meter. De eerste poging stopte Bizot, maar in de rebound schoot Darfalou raak. Na ingreep van de VAR voor te vroeg inlopen moest de strafschop opnieuw worden genomen. Nu schoot Bero wel onberispelijk raak: 2-1. Het is de eerste nederlaag voor de ploeg van trainer Arne Slot dit seizoen. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020