Late treffer maakt einde aan Europees avontuur PSV Gepubliceerd op 25-2-2021 | Via ESPN

Dubbelslag Eran Zahavi is niet genoeg voor achtste finales.

PSV is er ondanks twee doelpunten van Eran Zahavi niet in geslaagd om de laatste zestien van de Europa League te bereiken. Dankzij een doelpunt van Ahmed Hassan Mahgoub in de 88ste minuut gaat Olympiakos vrijdag mee in de koker voor de loting. De Eindhovenaren wonnen wel met 2-1, maar dat was na de 4-2 nederlaag van vorige week niet genoeg.

De Eindhovenaren moesten minimaal twee keer scoren om de volgende ronde van de Europa League te halen en drongen na tien minuten aan, wat de eerste kans voor Zahavi opleverde. De Israëlische spits - die vorige wedstrijd twee keer scoorde tegen de Grieken - schoot over, maar het was een startsein voor een goede eerste helft van de thuisploeg. 

1-0 uit corner

Na 23 minuten kopte Zahavi knap raak uit een hoekschop van Ryan Thomas. De spits kwam hoog en raakte de bal hard, waardoor José Sá maar half redding kon brengen: 1-0. Donyell Malen kreeg vrij snel daarna de kans om de score te verdubbelen, maar miste een voorzet van Philipp Max op een paar centimeter. Bruma kreeg niet veel later de kans om de ploeg die hem heeft verhuurd pijn te doen, maar schoot net naast. 

Terwijl de thuisploeg een beetje inkakte, kreeg ook Olympiakos weinig mogelijkheden. Tot de 44ste minuut aanbrak, leek een doelpunt ver weg. PSV kreeg een vrije trap op een mooie plek en Max en Zahavi gingen achter de bal staan. De spits krulde de bal vervolgens schitterend in de bovenhoek: 2-0. Virtueel was dat genoeg voor de ploeg van Roger Schmidt om de achtste finales van de Europa League te halen. 

Malen op de paal

Na rust was het duidelijk dat de Grieken het er niet bij lieten zitten. Bruma gaf in de 49ste minuut de bal voor op Mady Camara, die met zijn inzet de Eindhovense doelpaal raakte. PSV kreeg vervolgens een aardige mogelijkheid, maar Malen plukte de bal weg voor Mario Götze, die er veel beter voor stond. Olympiakos probeerde het vervolgens vaker uit standaardsituaties, waarin Kostas Fortounis de lat raakte vanaf 25 meter. PSV had genoeg aan de 2-0 voorsprong en counterde via Malen af en toe gevaarlijk. In de 86ste minuut raakte hij de paal met schot van afstand. 

Twee minuten later zorgde Mahgoub voor de beslissing, die in het nadeel uitpakte van de Eindhovenaren. Een voorzet van links van Fortounis werd goed ingekopt, waardoor Yvon Mvogo alleen kon keren. De rebound viel voor de Egyptenaar, die van dichtbij voor de 2-1 zorgde. 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021