Eerste Eredivisie-clubs in actie sinds coronastop Gepubliceerd op 18-7-2020 | Via fox sports

Voor het eerst sinds de coronastop hebben er weer clubs uit de Eredivisie een wedstrijd gespeeld. FC Utrecht, Fortuna Sittard en Vitesse kwamen in actie in een oefenduel.

Vitesse heeft in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht: het werd 3-3 na een 2-0 voorsprong. De Duitser Thomas Letsch beleefde zo een enigszins valse start bij zijn officieuze debuut als trainer van de Arnhemmers.  

Namens Vitesse scoorden Oussama Darfalou (2x) en Daan Huisman. Bij Jong FC Utrecht waren Giovanni de la Vega, Tommy van Butselaar en Mohamed Mallahi trefzeker. Het duel op Papendal vond achter gesloten deuren plaats in verband met corona. 

Fortuna wint eenvoudig

Fortuna Sittard is de oefencampagne begonnen met een zege. De Limburgers haalden flink uit tegen de amateurs van RKSV Bekkerveld: 9-1. Bij Fortuna kwamen de doelpunten op naam van Bassala Sambou (2), Djibril Dianessy, Clint Essers, Jacky Donkor, Tesfaldet Tekie, Rasmus Karjalainen, Emil Hansson en André Vidigal.

Utrecht en Antwerp scoren niet 

Ook FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd sinds de coronastop in de benen. In Belgie werd het 0-0 tegen Royal Antwerp. Bij Utrecht begon Urby Emanuelson in de basis. Hij is transfervrij, maar traint nog wel mee met Utrecht, waar hij ook in gesprek is over een nieuw contract. In de aanval startte onder meer Nick Venema, die terug is van een verhuur aan Almere. De van FC Groningen overgenomen Django Warmerdam maakte zijn officieuze debuut. De volgende oefenwedstrijd die voor Utrecht op het programma staat is op 1 augustus tijdens de FOX Sports Eredivisie Comeback. AZ is dan de tegenstander. 

(FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020