LIVE op FOX Sports: uitspraak kort geding SC Cambuur en De Graafschap Gepubliceerd op 14-5-2020 | Via fox sports

SC Cambuur en De Graafschap horen donderdag rond 19.00 uur of ze alsnog naar de Eredivisie promoveren. Deze uitspraak is live te volgen op FOX Sports 1 en op de Facebook-pagina van FOX Sports.

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht doet uitspraak in het kort geding dat beide clubs uit de Keuken Kampioen Divisie tegen de KNVB hebben aangespannen. 

Beide clubs stonden eerste en tweede in de Keuken Kampioen Divisie, toen het seizoen van het betaald voetbal vanwege het coronavirus werd afgebroken. Die plaatsen hadden na afloop van het hele seizoen recht op promotie naar de Eredivisie gegeven. De KNVB wil volgend seizoen echter geen Eredivisie met 20 clubs, ook omdat veel burgemeesters en korpschefs daar geen voorstander van zijn.

Cambuur, De Graafschap en de KNVB kunnen na de uitspraak nog in hoger beroep gaan. Cambuur en De Graafschap kunnen hun gelijk ook nog proberen te halen in een buitengewone ledenvergadering van de KNVB, waarin mogelijk alle profclubs zich over een gewenste promotie-degradatieregeling kunnen uitspreken.

De rechter doet uitspraak in een nagenoeg lege rechtszaal. De mensen die vrijdag het kort geding volgden in de rechtbank van Utrecht zijn opnieuw welkom. (FOX Sports/ANP)

FOX Sports Extra: uitspraak kort geding zie je vanaf 18.50 uur live op FOX Sports 1 en Facebook.

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020