Lozano voor recordbedrag naar Napoli Gepubliceerd op 23-8-2019 | Via fox sports

Hirving Lozano heeft zijn gewenste transfer te pakken. De Mexicaan verhuist voor een recordbedrag van PSV naar Napoli.

PSV doet geen mededelingen over de hoogte van de afkoopsom. Naar verluidt gaat het om een bedrag van ruim 40 miljoen euro. Een deel van deze transfersom moet PSV overmaken aan de oude club van Lozano: CF Pachuca.

Hij is daarmee de duurste speler uit de geschiedenis van PSV. Het record was in handen van Memphis Depay, die vier jaar geleden voor 34 miljoen euro naar Manchester United vertrok.

"Ik vertrek bij PSV als een gelukkig man", laat hij op de website van de Eindhovense club weten. De 35-voudige international stond bij PSV nog tot medio 2023 onder contract. Hij verbleef deze week al enige dagen in Napels om zijn overstap af te handelen. De Italiaanse club maakte de contractduur niet bekend.

Lozano speelde voor de Brabanders in totaal 79 wedstrijden waarin hij 40 keer trefzeker was. In 2018 vierde hij met PSV de landstitel. "Ik wil alle fans bedanken voor hun geweldige support in de afgelopen jaren", zegt hij. "Het kampioenschap was een ongelooflijk moment, echt fantastisch. De mensen bij de club hebben mij en mijn gezin direct het gevoel gegeven dat ik hier thuis was. Daarvoor wil ik iedereen bedanken."

CF Pachuca

Lozano kwam in de zomer van 2017 uit eigen land over van CF Pachuca. De buitenspeler ondertekende toen een contract tot 2023. Lozano scoorde zowel in zijn eerste als tweede seizoen bij PSV zeventien keer in de competitie.

De aanvaller debuteerde in februari 2016 voor het Mexicaanse elftal. Bij het WK van vorig jaar in Rusland schoot de aanvaller zijn land in de groepsfase langs Duitsland (1-0). (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020