Mahi leidt Groningen in doelpuntrijk duel langs hekkensluiter NAC Gepubliceerd op 2-12-2018 | Via fox sports

FC Groningen is in een doelpuntrijke wedstrijd te sterk gebleken voor hekkensluiter NAC. Het team van Danny Buijs won in Groningen terecht maar geflatteerd met 5-2 van de club uit Breda.

Groningen kende een goede start tegen NAC. Na een fraaie pass van Ritsu Doan schoot Mimoun Mahi de bal prachtig in één keer uit de lucht, via de paal, achter NAC-doelman Benjamin van Leer. De thuisploeg kon maar kort genieten van de voorsprong. Mikhail Rosheuvel nam in de zestiene minuut de gelijkmaker voor zijn rekening.

Na een fout van doelman Sergio Padt kopte Mitchell te Vrede NAC in de 56ste minuut op voorsprong. De eerste zege buiten Breda zat er echter niet in. Groningen scoorde liefst vier keer. Doan maakte vrijwel direct na het doelpunt van Te Vrede gelijk: 2-2.

Op aangeven van Mahi zette Deyovaisio Zeefuik Groningen een kwartier voor tijd op voorsprong. Mahi zelf maakte in de 85ste minuut de 4-2 en kreeg van coach Buijs een publiekswissel. Samir Memišević zorgde daarna nog voor de 5-2. 

FC Groningen heeft door de winst onderin de Eredivisie afstand genomen van NAC Breda. Groningen vergrootte de voorsprong tot vijf punten, maar blijft nog wel zestiende.

De achterstand op PEC Zwolle en FC Emmen is één punt. NAC heeft nu alleen nog nummer zeventien De Graafschap in het vizier. De Doetinchemmers verzamelden tot dusverre twee punten meer. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Nicolás Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november Gepubliceerd op 6-12-2018
Eredivisie
De ziel van het Hitachi Capital Mobility Stadion in 57 foto's Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van FC Groningen: de Groene Kathedraal Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van de Johan Cruijff ArenA in 56 foto's Gepubliceerd op 26-11-2018
Eredivisie
De ziel van Ajax: Hee Amsterdam en neven Gepubliceerd op 26-11-2018