Man United en politie gaan criminele relschoppers straffen Gepubliceerd op 3-5-2021 | Via ESPN

De protesten leidden ertoe dat het duel met Liverpool werd uitgesteld. De club meldt met de politie te gaan samenwerken om hen te identificeren.

Manchester United gaat de relschoppers straffen die misdrijven hebben gepleegd tijdens de protesten van afgelopen zondag. Die protesten leidden ertoe dat het duel met Liverpool werd uitgesteld. De club meldt met de politie te gaan samenwerken om hen te identificeren.

Ongeveer tweehonderd supporters van Manchester United drongen zondag in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Liverpool stadion Old Trafford binnen uit protest tegen eigenaar Joel Glazer. Ze liepen enige tijd op het veld voordat ze werden weggeleid. Daarna slaagde een groepje erin toch weer terug te keren op het gras.

"De club heeft geen behoefte om vreedzame demonstranten te straffen, maar zal samenwerken met de politie om diegenen te identificeren die criminele activiteiten hebben gepleegd en zal naast de straffen van de politie ook eigen sancties opleggen aan seizoenskaarthouders die worden geïdentificeerd", liet de club in een verklaring weten.

De club weerspreekt de berichten dat demonstraten het stadion en het veld konden betreden via een poort die zou zijn geopend door clubpersoneel.

Buiten het stadion raakten demonstranten slaags met de politie. Volgens de politie van Manchester raakten twee agenten gewond, van wie er één moest worden behandeld in het ziekenhuis na verwondingen aan zijn gezicht.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021