Manchester City verslaat opnieuw PSG en bereikt voor het eerst de CL-finale Gepubliceerd op 4-5-2021 | Via ESPN

Dankzij twee goals van Mahrez werd een gefrustreerd PSG met 2-0 van de mat geveegd.

Manchester City heeft voor het eerst in de clubhistorie de finale van de Champions League bereikt. De ploeg van Pep Guardiola won in een fel duel vol harde overtredingen weer van Paris Saint-Germain: 2-0. Nadat Riyad Mahrez zijn tweede doelpunt had gemaakt, raakte PSG gefrustreerd en moest het door rood van Ángel Di María de wedstrijd met 10 man uitspelen.

Geen Mbappé

PSG-trainer Mauricio Pochettino moest na de 1-2 verliespartij in Parijs vorige week nog een tegenvaller verwerken. Sterspeler Kylian Mbappé was niet fit genoeg om te starten op het besneeuwde veld in Noord-Engeland en keek toe vanaf de bank. Daar zat ook de Nederlandse linksback Mitchel Bakker, die gepasseerd werd na een basisplaats in de thuiswedstrijd. 

Fel begin

Toch roken de bezoekers aan een vliegende start toen scheidsrechter Björn Kuipers in de zevende minuut een strafschop toekende aan PSG, maar VAR Pol van Boekel wees hem er op dat Oleksandr Zinchenko geen hands had gemaakt.

Drie minuten later werd de Oekraïner de diepte ingestuurd met een trap van Ederson. Hij legde af op Kevin de Bruyne, die in de spits was gestart en de eerste bal op doel schoot. Riyad Mahrez maakte in de rebound de openingstreffer.

Een felle instelling van beide kanten zorgde voor de nodige pit in de wedstrijd. City heerste, maar kreeg ook de grootste kansen tegen. PSG-aanvoerder Marquinhos herhaalde bijna zijn kunstje van vorige week, maar ditmaal belandde zijn kopbal op de lat. Ángel Di María krulde de bal maar net naast toen Bernardo Silva de bal zomaar inleverde.

Hoop van PSG verdampt

De bezoekers moesten na rust nog twee keer scoren om niet uitgeschakeld te worden en namen dus risico. Het resulteerde in een wedstrijd op hoog tempo en aanvallen over en weer. Maar een tweede goal van Mahrez na een voorzet op maat van Phil Foden maakte het bijna onmogelijk voor de Parijzenaars om voor het tweede jaar op rij de CL-finale te bereiken.

Het laatste half uur probeerde probeerde PSG het nog wel, maar de irritatie liep op. Di María kreeg rood nadat hij zijn frustratie uitte door zijn noppen vol in de voet van Fernandinho te planten. City kon vrij spelen en Foden kreeg nog wat kansen, maar het bleeft 2-0.

Op naar Istanbul

Chelsea of Real Madrid is in de finale in Istanbul op 29 mei de tegenstander van de Engelsen. Woensdagavond gaat 'De Koninklijke' in Londen proberen om een 1-1 'achterstand' weg te poetsen.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021