Goudhaantje El Messaoudi weer de man bij FC Groningen Gepubliceerd op 12-12-2020 | Via fox sports

FC Groningen heeft in eigen huis RKC Waalijk met 2-0 weten te verslaan. De Noorderlingen pakten de derde overwinning op rij dankzij Ahmed El Messaoudi - de man in vorm - en Daniël van Kaam.

De eerste helft was weinig spectaculair in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen. Daar kwam in het tweede bedrijf enigszins verandering in.

Tien minuten na rust zette El Messaoudi de thuisploeg op voorsprong met het eerste schot op goal van het duel: 1-0. De Marokkaans-Belgische speler schoot beheerst binnen op aangeven van Jørgen Strand Larsen. Vorig weekend was de middenvelder met twee doelpunten tegen AZ ook al de matchwinner voor de club van trainer Danny Buijs.

Een kwartier voor tijd gooide Van Kaam de wedstrijd in het slot met zijn eerste Eredivisie-doelpunt. Na een te korte terugspeelbal van RKC-verdediger Saïd Bakari schoot zijn doelman Kostas Lamprou de bal tegen de jonge middenvelder aan. De bal bleef hangen en Van Kaam werkte de simpel binnen.

FC Groningen staat door deze nieuwe overwinning minimaal een dag op plek vijf in de Eredivisie. RKC blijft op een keurige twaalfde plaats staan met twaalf punten. Voor RKC was het de eerste nederlaag in vier wedstrijden. De club uit Waalwijk won de afgelopen weken van VVV-Venlo (3-2) en FC Twente (0-2) en speelde gelijk tegen sc Heerenveen (1-1). (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021