Marcelo na drie minuten op stembureau toch mee met Real naar Londen Gepubliceerd op 4-5-2021 | Via ESPN

Marcelo heeft alsnog zijn democratische plicht vervuld en kan met Real Madrid naar Londen afreizen voor de return in de halve finales van de Champions League tegen Chelsea.

Marcelo heeft alsnog zijn democratische plicht vervuld en kan met Real Madrid naar Londen afreizen voor de return in de halve finales van de Champions League tegen Chelsea. De in Brazilië geboren verdediger, sinds 2011 in het bezit van de Spaanse nationaliteit, meldde zich in alle vroegte op een stembureau om toezicht te houden bij een regionale verkiezing in Madrid. Hij mocht volgens de Spaanse krant Marca al na een paar minuten weg.

Alle Spaanse staatsburgers die in het kiesregister staan, kunnen worden opgeroepen om te werken in stembureaus, waarvoor ze 65 euro krijgen. Marcelo kreeg de oproep voor het stembureau in de wijk La Moraleja. Real Madrid had een verzoek ingediend om Marcelo te ontslaan van zijn plicht vanwege de wedstrijd tegen Chelsea, maar dat werd afgewezen.

Het hoofd toezicht was Marcelo gunstig gezind. Die gaf de beroemde voetballer al na een paar minuten vrij. De Braziliaan kan zodoende met selectie mee naar Londen, waar Real moet winnen om zich te plaatsen voor de finale. Het duel met Chelsea vorige week in Madrid eindigde in 1-1.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021