Matavz van Vitesse naar Al-Wahda, Groenendijk assistent van Wotte Gepubliceerd op 19-7-2020 | Via fox sports

Tim Matavz heeft z'n lucratieve transfer te pakken. De Sloveense spits, die een paar weken geleden transfervrij vertrok bij Vitesse, tekent bij Al-Wahda, topclub uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Al-Wahda is viervoudig landskampioen en stond - tot de coronabreak- op de vierde plaats in de Arabian Gulf League. De 31-jarige Matavz speelde eerder voor FC Groningen, PSV, FC Augsburg, Genoa en 1. FC Nürnberg. 

Wotte hoofdtrainer, Alfons Groenendijk assistent
Matavz krijgt nu te maken met Mark Wotte, die de nieuwe hoofdtrainer wordt. De Nederlander was eerder nog hoofd jeugdopleiding en tekent voor één seizoen. Wotte neemt Alfons Groenendijk mee als assistent. De trainer, die in december 2019 opstapte bij ADO Den Haag, doet bewust een stapje terug. "Mark Wotte is eindverantwoordelijk, maar ziet voor mij goede rol weggelegd in de staf", laat Groenendijk weten aan FOX Sports. "Ik wilde iets totaal anders en zie het als een enorme ervaring: een mogelijkheid om mijn blikveld te verruimen." Groenendijk, die eerder in beeld was als hoofdtrainer bij Roda JC, wil niet teveel ingaan op z'n toekomst. "We zien hoe het loopt."

Wotte en Groenendijk zijn goede bekenden. Ze voetbalden samen begin jaren negentig bij FC Den Haag. Tussen 1998 en 2000 was Wotte de trainer van Groenendijk bij FC Utrecht. Wotte laat weten dat Groenendijk zijn eerste assistent wordt. Dennis Gentenaar wordt de keeperstrainer, fysiektrainer Michael Lindeman completeert de Nederlands getinte staf. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020