Matchwinner Martins Indi brengt AZ richting subtop Gepubliceerd op 22-11-2020 | Via ESPN

AZ heeft voor de derde keer op rij een overwinning geboekt in de Eredivisie. Na een moeizame start met vijf gelijke spelen, heeft de ploeg van Arne Slot de weg omhoog gevonden. Door een minieme 1-0 zege op FC Emmen is AZ nu de nummer zeven.

Slot startte met Albert Gudmundsson in de spits en daardoor zat Myron Boadu op de bank. De Alkmaarders kwamen na elf minuten spelen op voorsprong. Bruno Martins Indi wist de bal binnen te werken: 1-0. Het was voor de centrale verdediger de eerste goal in de Eredivisie sinds 29 september 2013, toen namens Feyenoord thuis tegen ADO den Haag.

In de tweede helft bleef de tweede goal voor AZ lang uit. Na een uur spelen kreeg Lucas Bernadou, die voor het eerst in de basis stond bij FC Emmen, een rode kaart. De Franse middenvelder ging op de enkels staan van Jonas Svensson. De bezoekers werden met een man minder echter wel gevaarlijk. Een inzet van Miguel Araujo werd ternauwernood van de lijn gehaald en Michael de Leeuw zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. 

AZ staat met veertien punten op de zevende plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt tien punten, maar AZ heeft nog een wedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. 

De degradatiezorgen voor FC Emmen nemen verder toe. De ploeg van Dick Lukkien staat voorlaatste met drie punten.
(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021