Zwak PSV begaat bij Heracles Almelo eerste misstap Gepubliceerd op 27-9-2020 | Via fox sports

PSV is al vroeg in het seizoen tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Heracles Almelo hield de Eindhovenaren zondag tijdens de derde speelronde op 1-1.

Een week eerder ontsnapte PSV nog tegen FC Emmen toen invaller Maximiliano Romero in de vijfde minuut van de blessuretijd het winnende doelpunt binnenkopte (2-1).

Romero liep enkele dagen later tegen NS Mura in de Europa League een zware knieblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie. Donyell Malen is nog niet zo heel lang hersteld van een knieblessure en wilde daarom op het kunstgras in Almelo het liefst geen risico lopen.

Trainer Roger Schmidt vulde de twee posities voorin nu in met Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren. De Duitser gaf de 18-jarige Ihattaren zo een nieuwe kans. Hij werd de eerste weken van dit seizoen al een paar keer buiten het basiselftal gelaten, onder meer vanwege zijn houding op de training.

Ihattaren kon tegen Heracles opnieuw niet overtuigen. Hij oogt niet fit en is nog altijd zichtbaar te zwaar. Een crosspass over een meter of 40 geven gaat hem nog altijd prima af, maar ook tegen Heracles ging alles in een veel te laag en steeds hetzelfde tempo, zonder verrassingen.

Schmidt zag het een helft aan en slachtofferde Ihattaren wederom. Ook Michal Sadilek en Mauro Júnior konden na een teleurstellende eerste helft in de kleedkamer blijven zitten.

PSV wist voor rust nauwelijks een kans te creëren. Heracles kon uitstekend meekomen met de Eindhovenaren en ging zelfs rusten met een voorsprong. Heracles kreeg een discutabele strafschop na vermeend hands van Nick Viergever, die de bal op de schouder leek te krijgen. Daar staat sinds dit seizoen geen penalty meer voor. Rai Vloet schoot de strafschop binnen: 1-0.

Malen was alsnog nodig bij PSV om de wedstrijd om te draaien. Ryan Thomas en Noni Madueke waren de andere nieuwelingen na rust. Madueke bewees direct zijn waarde toen hij in de 51e minuut naar de grond werd gewerkt en PSV een strafschop bezorgde. Malen miste in de vorige uitwedstrijd tegen Groningen vanaf elf meter en liet de klus nu met succes over aan linkerverdediger Philipp Max: 1-1.

PSV had daarna nog genoeg tijd om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ook de tweede helft viel tegen. Malen kreeg kort voor tijd nog een goede kans, maar doelman Michael Brouwer redde goed. Even daarvoor hield PSV-keeper Yvon Mvogo Vloet knap van scoren af. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020